Diplomering studenten MBO opleiding zorg en welzijn

Op donderdag 18 augustus  a.s. om 18.00 uur ontvangen tien studenten op het kantoor van de WINgroep hun felbegeerde diploma. In juni 2008 zijn vijfentwintig studenten aan deze driejarige opleiding begonnen en na ruim drie jaren studie gaan tien studenten hun diploma krijgen.

De WINgroep startte in 2005 gesprekken met haar counterpart de Stichting Perspektief uit Den Haag over de mogelijkheid van professionaliseren van mensen die in de gehandicaptenzorg, de jeugdzorg en de seniorenzorg werkzaam zijn.. De WINgroep is van mening dat ook werkers in deze sector niet meer zonder opleiding de zorg en begeleiding van kinderen en senioren burgers op zich kunnen en mogen nemen. Samen met onze counterpart is toen gezocht naar een gerenommeerd opleidingsinstituut en al vrij snel kwamen wij uit bij de Mondriaan Onderwijs Groep, een grote MBO onderwijsinstelling uit Den Haag. Zij waren bereid het programma te maken en garant te staan voor de kwaliteit van de opleiding.

De studenten hebben gewerkt in Huize Francis, het zr. Dankerscentrum, de Sociale werkplaats en de dagopvang van de WINgroep.Elke vrijdagmiddag en zaterdagmorgen, met uitzondering van de vakanties, hebben de studenten de lessen moeten bijwonen. Ruim drie  jaar hebben zij naast hun baan en hun eigen huishouden moeten studeren; een prestatie die maar weinigen zouden kunnen volhouden. De tien studenten die hun diploma gaan krijgen hebben het vol kunnen houden en hun missie is nu volbracht. Zij krijgen hun diploma waarmee zij aan kunnen geven professionele werkers in de zorg en welzijn te zijn. Het moge duidelijk zijn dat onze uitstekende docenten een belangrijke bijdrage aan dit succes hebben geleverd.

De WINgroep is trots dat zij wederom  professionals in de zorg heeft kunnen afleveren. Wij hopen dat u op donderdag 18 augustus 18..00 uur op ons kantoor aan de Walther Hewitstraat aanwezig kunt zijn om dit heuglijke feit met ons mee te vieren en getuige te zijn van de diploma uitreiking.

Namens het bestuur WINgroep.

A.F. Elias, voorzitter

15 augustus 2011

Website ontwikkeld door SOFTCOM