Ik kom weer terug!

Twee jaar geleden alweer kwam ik naar  de WINgroep als 18-jarige stagiaire verpleegkunde om vijf maanden in het centrum voor kinderen met een beperking- het Zr. Dankerscentrum - stage te lopen. Wat baalde ik ervan dat ik weer terug naar Nederland moest. De keuze om na het behalen van mijn diploma terug te keren naar deze heerlijke plek, was dan ook snel gemaakt. Precies twee jaar later vertrok ik op 1 februari 2013 terug naar Suriname. Dit keer niet als stagiaire maar als vrijwilligster op het Zr. Dankerscentum.
 
Het was erg fijn om alle begeleidsters en kindertjes weer te zien en ze een dikke brasa te kunnen geven. Super fijn om weer tijdelijk deel uit te mogen maken van het Dankers- Team en mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van het centrum. Een aantal kindertjes is zichtbaar vooruit gegaan, echt mooi om te zien.
 
Nu zijn de drie maanden alweer bijna voorbij. Vreselijk vind ik het, ik had nog veeeeel langer in Suriname willen blijven. Niet alleen genieten van de kindertjes , maar ook van het weer, alle verschillende culturen, het heerlijke eten, alle lieve mensen, de gastvrijheid en het prachtige land. Wat heb ik de afgelopen maanden weer veel mogen beleven en leren. Ik ben erg blij dat ik dit avontuur opnieuw ben aangegaan en heb er echt geen moment spijt van gehad.
Jullie zullen mij zeker nog een keer terug zien in Nickerie,
 
Bigi Brasa,
 
Marit Schrijver
 
maritschrijver@ hotmail.com
 
Nieuw Nickerie, 17 april 2013

Website ontwikkeld door SOFTCOM