Vaarwel Nickerie!

 
Ook voor ons zit het er helaas weer op. Wij - Lynn Peeraer, laatste jaars lerarenopleiding kleuteronderwijs en Chadia Sahli, laatste jaar lerarenopleiding lager onderwijs uit Antwerpen - hebben gedurende drie maanden stage gelopen bij verschillende scholen in Nickerie.
 
Toen we hier aankwamen kregen we even de tijd om te acclimatiseren en zo kwamen we al gauw in contact met de "no-spang" mentaliteit; het duurde namelijk even voor we met ons project van start konden gaan. Lynn zou kleuters met een achterstand helpen en Chadia zou de tutor- leesmethode opstarten. Gelukkig werden we goed begeleid door de WINgroep, waardoor we niet met onze handen in het haar hoefden te zitten.
 
We hebben beiden een fantastische tijd gehad in Nickerie en hebben geen moment spijt gehad van de beslissing om naar Nickerie te gaan i.p.v. naar - het door stagiaires druk bezette - Paramaribo.
 
Een van de grote pluspunten van de WINgroep is volgens ons het feit dat je dank zij hen een zeer gevarieerde stage kunt lopen, welke opleiding je ook doet. Er zijn namelijk ontelbare activiteiten met en door de WINgroep georganiseerd.
 
Kort samengevat, het was een unieke ervaring met ups en downs, maar vooral met ontzettend veel leerrijke momenten, die we NOOIT zullen vergeten!
 
Vaarwel Nickerie en wie weet, tot binnen een paar jaar?
 
Lynn Peeraer en Chadia Sahli, studenten lerarenopleiding Antwerpen
 
Nieuw Nickerie, 30 april 2013

Website ontwikkeld door SOFTCOM