Een speciaal woord van dank.

Ook voor ons zitten de vier maanden stage op het zr. Dankercentrum er alweer op.
Helaas vertrekken we volgende week alweer naar huis. Wij hebben in het kader van onze opleiding Verzorgen IG voor onze eindstage stage gelopen op het zr. Dankercentrum.

Daar stonden we dan op 14 februari op zanderij,wie kwam ons halen? Waar zijn we aan begonnen. Doordat we vertraging hadden begon het al donker te worden, dus een rit naar Nickerie in het donker??!! Pff wat waren we alle drie even stil. De huisjes langs de weg, de lange eentonige weg naar Nickerie. Na heel veel verhalen van Rob en Varsha waren we daar dan eindelijk in ons huisje. Rob had de grootste dingen uit gelegd en liet ons achter in ‘ons huisje voor de komende vier maanden’ . Wat werden we even stil, salamanders op de muur, stoffig en groot. Waar zijn we aan begonnen. De volgende ochtend kwam Rob ons halen om Nickerie te laten zien. Helaas waren alle stagiaires van de WINgroep net een weekend naar de stad. Op de fiets terug naar ons huisje, alle mannen die ons na fluiten, de verdwaalde straathondjes. Wat een indrukken in nog maar 1 dag tijd!

Na een week wennen in Nickerie gingen we dan beginnen aan onze stage op het zr. Dankercentrum. Wow wat een indruk al in 1 dag. De patio, een openruimte waar de kinderen speelden, eten en alles deden. De huisjes waar ze werden gebaad. Kinderen die zijn afgegaan? Wat is dat nu toch weer? Ontlasting hebben gehad dus.
Dat we bij een zoontje van een collega van ons op zijn eerste verjaardag mochten komen, terwijl we de collega nog maar 2 dagen hadden gezien. Geweldig om dit ook allemaal mee te mogen maken. En super om te zien hoe ze op het zr. Dankercentrum de kinderen met een verstandelijke handicap willen verzorgen, vermaken. Echt we blijven er alle drie bij wat een ervaring!!

Ook de culturen; wat hebben we hier veel van mee gekregen. Een Javaans feest, een Hindoestaanse bruiloft, jaardagen. En wat namen ze ons overal mee naar toe. De collega’s, de andere stagiaires. Iedereen nam ons mee op sleeptouw echt leuk! Wij willen daarom ook iedereen bedanken voor de geweldige tijd die wij hier hebben gehad! We hebben genoten van de TOP tijd hier in Nickerie!

Een speciaal woord van dank aan alle collega’s van het zr. Dankercentrum en
aan de WINgroep waar we iedere keer weer warm werden ontvangen. En aan iedereen in Nickerie die deze stage voor ons tot een onvergetelijke tijd hebben gemaakt!!

Anne Michels, Lizzy Manders en Claudia Aarts.

Nieuw Nickerie, mei 2013

Website ontwikkeld door SOFTCOM