Op dit moment geniet ik nog even heerlijk van de Surinaamse zon

Op dit moment geniet ik nog even heerlijk van de Surinaamse zon want dinsdag is het zover, dan komt er aan mijn grote avontuur die 5 maanden heeft mogen duren een einde.
5 maanden geleden stapte ik het vliegtuig in met betraande ogen op weg naar een erg spannend avontuur.
Eenmaal geland op Zanderij voelde ik de rust in mij. De geur en de warme deken die ik toen voelde kan ik echt niet uitleggen, ik vond dat echt een super gevoel.
Na een paar dagen bijkomen en wennen aan de temperatuur begon mijn stage.
Ik doe de opleiding Sport en Bewegen (CIOS) en heb met veel verschillende mensen mogen werken.
Zo gaf ik 2 keer in de week sportles op een jongensinternaat voor Indiaanse jongens.
Elke dinsdag en vrijdag kwam ik bij het internaat om 1.5 uur met de jongens te gaan sporten.
In het begin was het even wennen maar binnen een paar weken waren de jongens enthousiast en ging ik er elke week met plezier naar toe.
Ook gaf ik met veel plezier les op De Spangenbergschool, een basisschool.
Elke donderdagochtend en vrijdagochtend stond ik daar in mijn joggingbroek met T-shirtje les te geven aan super enthousiaste, drukke maar ook zeker lieve kinderen.
Wanneer ik ze buiten schooltijd tegenkwam was het: ‘Dag Juf’, Daag juffrouw Marjet of ‘Daag juffie’. Dat waren echt super momenten.
Natuurlijk heb ik meer super mooie momenten meegemaakt. Zoals elke woensdag, wanneer ik zwemles gaf.
Ik gaf les aan de kinderen van een speciaal onderwijs basisschool en de juffrouwen van die school en ik gaf les aan de kinderen en de begeleidsters van het Zuster Dankers Centrum.
De 1e keer in het zwembad zal ik nooit vergeten. Veel begeleidsters hadden watervrees en durfden bijna het water niet in. Nu, 5 maanden later, zwemt iedereen waarvan er zelfs een aantal in het diepe zwemmen en er zelfs een aantal hebben leren duiken. Meiden, jullie zijn toppers!!
Als ik laatste heb  ik van Rob de opdracht gekregen om een ontwerpplan te maken voor een sport/speelveld. Ik ben daar mee aan de slag gegaan en heb uiteindelijk een heel plan gemaakt. Ik heb dat plan moeten presenteren aan mensen die het zouden kunnen gaan financieren. De mensen waren enthousiast en nu moet ik afwachten wanneer ze gaan beginnen met de aanleg er van. Als het sportveld geopend wordt vlieg ik natuurlijk terug om daar bij aanwezig te zijn. Het is toch super dat er over een aantal jaren een sport/speelveld ligt wat ik bedacht heb!
Zoals jullie kunnen lezen heb ik veel verschillende dingen gedaan en heb ik met veel verschillende mensen gewerkt.
Ik kijk daar positief op terug. Ik heb heel erg veel geleerd en ben echt blij dat ik deze stage hier in Suriname heb gelopen, ondanks dat ik het niet altijd even makkelijk heb gehad.
Dinsdag is het zover en kom ik weer het drukke Nederland terecht.
Ondanks dat ik wel weer naar huis verlang zal ik de mensen hier allemaal erg gaan missen! De mensen op de tennisbaan, mijn lieve kindertjes, de mensen van het Zuster Dankers Centrum, de mensen van WiN, de jongens van het internaat en natuurlijk alle andere mensen die mij elke dag vriendelijk groetten.
Wil je graag naar het buitenland en krijg je die kans? PAK HEM DAN!!

Deze ervaring neemt niemand me ooit af!

Marjet Wever

4e jaars Sport en Bewegen student Emmen

marjet_wever@hotmail.com

Website ontwikkeld door SOFTCOM