Mooie kans gekregen om 6 maanden naar Stichting WiN te Nickerie te worden uitgezonden

Ik heb de mooie kans gekregen om 6 maanden naar Stichting WiN te Nickerie te worden uitgezonden door mijn werkgever Stichting Paus Johannes XXIII. Ik heb gedurende deze periode het Zr. D. Dankerscentrum (een nieuw centrum voor kinderen met een verstandelijke handicap)  mogen managen. Het is en was een fantastische tijd waarin ik veel heb geleerd over mijzelf en over dit mooie land. Ik ga dan ook met moeite weg hoewel ik er ook naar uit zie om familie en vrienden weer te zien.

Ik schreef dit ook al in het gastenboek, hoewel ik altijd vind dat jij je als gast moet gedragen in een ander land heb ik mij hier geen gast gevoeld, maar onderdeel van een team. Ik heb vaak op het Zr. D. Dankerscentrum van een afstand gekeken naar de medewerkers en voelde mij trots op hen. Ik zal veel van deze en andere ervaringen meenemen naar Nederland. Ik vind het heel bijzonder dat er in zo’n korte tijd al een hecht team aan het werk is. Het centrum is pas sinds 9 maanden open en is het enige centrum voor gehandicapte kinderen in Nickerie. De medewerkers krijgen weinig en sommige helemaal niet betaald, maar toch staan ze elke dag klaar voor de kinderen. Iets wat in Nederland niet zo snel gebeurt.  Ik heb veel boeiende gesprekken gehad en ik voel veel respect voor de veerkracht van de mensen. Het leven is moeilijk en er veel verborgen armoede.

Ondanks ook de  tegenslagen is er binnen het team van het centrum veel humor en ik heb weinig dagen zonder lachen meegemaakt. Ik heb van elke werkdag genoten!

Daarnaast ben ik zeer gastvrij ontvangen door medewerkers van WiN en heb veel leuke momenten meegemaakt waar ik in Nederland vaak aan zal terugdenken.

Als laatste wil ik afsluiten met iets waar ik in mijn werk veel waarde aan hecht en dat is: het is niet beter in Nederland, maar anders!
 

Marcelle Senden

marcelle0207@yahoo.com

Nieuw Nickerie, maart 2006

Website ontwikkeld door SOFTCOM