Logopedie in Nickerie

 

Ruim twee maanden geleden in oktober 2011 nam ik een impulsief besluit om mijn overuren opgebouwd in 2011 op te nemen en naar Nickerie in Suriname af te reizen. Na een zeer korte voorbereiding en een gesprek met Rob heb ik mijn reis geboekt, gezin, paarden en honden achterlatend in een guur Holland. Een spannend – kort – avontuur tegemoet.
Ik heb drie weken genoten van de mensen, de culturen, het land en de rust. Gastvrij ontvangen op het vliegveld Zanderije door de WINgroep, op het Dankerscentrum door de kinderen en medewerkers en in de vrije uren door de overige stagiaires en vrijwilligers van de WINgroep. Door midden in het Dankerscentrum te leven en te logeren konden we snel aan elkaar wennen. Dat moest ook wel omdat de tijd zo kort was. Meteen aan de slag, handen zowel letterlijk als figuurlijk uit de mouwen!
DE kinderen van het centrum hebben een prachtig onderkomen met vele mogelijkheden. Helaas worden de mogelijkheden nog niet allemaal volledig benut, voor een deel door onbekendheid, maar ook dooreen gebrek aan personeel.
IK hoop dat ik in deze korte periode een injectie aan kennisoverdracht en passie voor het kind met een beperking heb kunnen geven, waar men mee verder kan ontwikkelen. Dan heb ik mijn doel voor deze drie weken behaald!
Iedereen bedankt voor het vertrouwen, de mooie verhalen, de humor en gezelligheid. We zullen via internet contact houden en wie weet tot ziens! Dan kom ik zeker niet alleen terug.
 
Bigi Brasa
Ilona Hendriks, logopedist

Website ontwikkeld door SOFTCOM