Onverwacht

 
 
Fiona Scholten - 13 maart 2012
In November 2011 ben ik vertrokken van een klein dorpje in de kop van Overijssel  naar  Nieuw Nickerie. Het uiterst westelijke hoekje van Suriname, waar vele uitgestrekte polders zijn. Thuis kan ik genieten van de ruimte en rust dat is hier ook gelukt! Nieuw Nickerie is een echt ‘dorp’ met alle voor en na delen die daarbij horen. Iedereen kent elkaar en weet alles van elkaar, waar je boodschappen haalt, waar je woont en waar je werkt. 
Ik was hier om mijn afstudeeronderzoek uit te voeren voor de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening. 
Het doel was : vaststellen of sportverenigingen en sportvelden goede vindplaatsen zijn voor risico jongeren (schoolverlaters, verslaafden, criminelen enz.). Dit omdat er in de nabij toekomst een kunstgrasveld aangelegd wordt waarmee vele nieuwe mogelijkheden tot hulpverlening ontstaan voor de WINgroep. De WINgroep is een organisatie die bouwt aan een huis voor alle Nickerianen.
Dit gaat steen voor steen en niet altijd even soepel. Ik ben blij en dankbaar dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen. Hopenlijk is het onderzoek een begin voor nieuwe stagiaires van veel verschillende opleidingen en een stap om het ideaal beeld te realiseren!
De goede begeleiding heeft mij vertrouwen gegeven en steeds hernieuwde inspiratie om door te gaan. Als stagiaire kun je er op rekenen dat  je opgehaald word van het vliegveld en dat je gebracht word naar je (tijdelijk) huis. Voor alle vragen of onduidelijkheden staan de WIN deuren altijd open en staan de collega’s klaar om je te ondersteunen. 
 
Het woord wat het beste bij Suriname past is : onverwacht. Hier kan alles gebeuren. Je leeft per dag en dat maakt dat je spontaan in allerlei avonturen terecht kan komen. Verjaardagen, bruiloften, begrafenissen, zo maar een avond ergens komen eten, het kan.! De mensen zijn heel vriendelijk en gast vrij. Uiteraard kost het tijd om te wennen aan de cultuur, normen en waarden, temperatuur en het leven van hier maar dat mag. Daar heb je als stagiaire de tijd voor. Je bent nooit alleen omdat er altijd meerdere stagiaires zijn waar je mee op pad kan gaan! 
Het onverwachte aangaan brengt de mooiste herinneringen!! 

Website ontwikkeld door SOFTCOM